images/stories/logosait_new.jpg

 

Британія і ЄС затвердили план переговорів щодо Brexit

Британія і ЄС затвердили план переговорів щодо Brexit
Брюссель і Лондон розробили графік переговорів про Brexit

Переговори повинні завершитися до 31 березня 2019 року, інакше Британія залишить Євросоюз без підписання двостороннього договору.

У ході першого раунду переговорів щодо Brexit 19 червня в Брюсселі був розроблений графік подальших переговорів про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу і їхні основні теми, передає DW.

Насамперед на переговорах йтиметься про права громадян ЄС в Великобританії, а потім - про виконання цією країною всіх фінансових зобов'язань, взятих нею як членом Євросоюзу.

Також сторони домовлятимуться про кордон між Ірландією і Північною Ірландією. Це питання учасники переговорів в Брюсселі назвали вкрай важливим.

Коли буде досягнутий достатній прогрес у переговорах щодо всіх трьох тем, імовірно у вересні почнеться обговорення майбутніх взаємин Лондона і Брюсселя і створення зони вільної торгівлі.

Зазначимо, переговори повинні завершитися до 31 березня 2019 року, в іншому випадку вихід Великобританії зі складу ЄС відбудеться без підписання двостороннього договору і, як наслідок, без правового врегулювання перехідного періоду.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що країна може вийти зі складу ЄС без укладання угоди, якщо їй не підійдуть умови.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер