images/stories/logosait_new.jpg

 

Грандіозний забіг у Тернополі зібрав сотні бігунів з різних регіонів України

Грандіозний забіг у Тернополі об’єднав прихильників легкої атлетики з різних регіонів України. Змагалися аматори, а також досвідчені бігуни.

Півмарафон стартував у Тернополі вперше. Цей спортивний захід покликаний популяризувати легку атлетику серед людей різних вікових категорій.

«Півмарафон відрізняється від марафону тим, що дистанція на півмарафоні удвічі менша, від дистанції марафону – це 21 кілометр 97,5 метрів. В нас для дорослих бігунів діяли такі дистанції – 5, 10  та 21  км, це давало можливість збільшувати їхні шанси й вибрати найоптимальнішу відстань. Також була окрема програма для наймолодших бігунів, вони долали відстані, залежно від віку. Думаю, учасникам сподобалося. Хочеться, щоб такі заходи об’єднали ще більше молоді, а також літніх людей», – каже організатор турніру Роман Задорожний.

Загалом у змаганнях взяло участь майже 650 бігунів, більшість з яких – представники інших регіонів. «Я приїхала з Львівської області. В нас також проходять такі заходи, стараюся брати участь. Кожне змагання поліпшує мою форму, дає додаткову енергію. Тому дуже радує, що такі змагання розпочалися в Тернополі», – додає спортсменка із Львівської області Іванна Гук.

До слова, цей забіг благодійний. Пожертвувані учасниками кошти допоможуть реалізувати мрії дітей учасників АТО.

Софія Романська


zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер