images/stories/logosait_new.jpg

 

Повстанці в Колумбії здали більшу частину зброї

Фото: Getty Images
Процес роззброєння контролює місія ООН в Колумбії

Бойовики FARC до кінця червня повинні здати решту 40% своєї зброї.

Бойовики ліворадикального повстанського угруповання "Революційні збройні сили Колумбії - Армія народу" (FARC) здали 60% своєї зброї. Тепер почали передавати останні 40% з наявних семи тисяч одиниць зброї.

Процес роззброєння триває під контролем місії ООН в Колумбії. За планом повинен був завершитися ще 29 травня, тепер його термін продовжено до 27 червня. Роззброєння йде в спеціальних зонах на території Колумбії, в яких колишніх повстанців готуватимуть до повернення до нормального життя.

У результаті збройного конфлікту в Колумбії між лівими повстанцями, правими воєнізованими формуваннями, наркомафією та регулярною армією з початку 1960-х років загинули близько 260 тисяч осіб, ще понад 6,5 млн - були змушені залишити рідні місця.

Уряд Колумбії та FARC в 2016 році досягли згоди із закінчення півстолітньої громадянської війни в країні. Переговорний процес тривав майже чотири роки.

Нагадаємо, 11 травня цього року депутати Конгресу Колумбії ратифікували положення мирного договору між урядом країни і повстанцями з FARC.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер