images/stories/logosait_new.jpg

 

Випускний-2017 по-тернопільськи

У суботу, 24 червня, у Тернополі відбудеться довгоочікуване свято «Випускник-2017». Поки випускники перебувають у передчутті цієї радісної й особливої для них події, батьки рахують кошти, адже витратитися їм на свято своїх чад таки доведеться немало.

Зокрема, в середньому лише на одяг: вечірню сукню чи костюм доведеться викласти, як мінімум, від 3 до 5 тисяч гривень. Також серед основного у списку витрат – видатки на банкет та фото-, відеосупровід. Є ще витрати на подарунки вчителям тощо.

Що стосується вбрання, то ціни на сукні насправді різні, як і самі сукні. Нині їх чи то у крамницях, чи на ринку на різний колір та смак. Таким чином, можна знайти сукню, яка коштує 400 грн., а можна й таку, яка коштує більше 10-ти тисяч гривень. В середньому ж сукня, яка відповідатиме й ціні та якості, обійдеться у 2,5-5 тис. грн.

З хлопцями ситуація трохи інша, адже для них знайти смокінг чи гідний костюм за низькою ціною практично неможливо, а тому доведеться викласти близько 2 тисяч гривень. Якісніший костюм, звичайно, й коштуватиме дорожче. Приблизно, його ціна коливатиметься в межах 5 тисяч гривень.

Взуття нині також недешеве задоволення. Адже за туфлі чи босоніжки дівчатам в середньому доведеться заплатити 1000 грн. Є звісно й дорожчі варіанти від двох тисяч і більше. Щоправда, можна й придбати дешеве взуття, яке розраховуєте взувати лише на один вечір, тоді це буде значно дешевше й обійдеться в межах 500 грн. Така ж історія і з чоловічим взуттям.

Оренда залу у ресторані в середньому коштує 450 грн. за людину, але це без алкоголю. Оренда автомобіля, а зазвичай випускники замовляють собі лімузин обійдеться у суму близько тисячі гривень. Зокрема, в середньому рахують 70 грн. з людини. Професійна фото та відео зйомка протягом всього святкового дня коштуватиме 7-9 тис. грн., можна й підібрати дешевші варіанти. Все залежить від імені та репутації фотографа чи оператора.

А ще є квіти, вартість яких буде в межах 100-1000 грн. Послуги ведучих, подарунки школі й вчителям.

Загальну суму витрат порахувати важко. Все залежить від конкретних обставин. Однак навіть за найскромнішими підрахунками видатки випускний стартують від 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, цього року школи у Тернопільській області впустили 4794 учні.
Джерело: Галас

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер