images/stories/logosait_new.jpg

 

Чехія оголосила про готовність вступити в єврозону

Чехія оголосила про готовність вступити в єврозону
Чехія прагне потрапити в єврозону

Зараз ціни в Чехії складають приблизно 60% від показників країн єврозони.

Чехія готова перейти на єдину європейську валюту і вступити в єврозону. Про це заявив глава Чеського національного банку Їржі Руснок.

Однак до прийняття євро було б бажано зменшити різницю між доходами чехів і жителів єврозони, заявив він в інтерв'ю місцевому агентству новин CTK.

Раніше влада Чехії офіційно заявляла про намір перейти на використання євро, однак дата цього кроку не називалася.

За оцінками міністерства фінансів, зараз ціни в Чехії складають приблизно 60% від показників країн єврозони. Двадцять років тому вони були на рівні 35%.

Середня річна зарплата чехів у 2014 році становила близько 345 тис. крон, тобто 37% від середнього показника ЄС (930 тис. крон). При цьому дві третини працівників в Чехії отримують зарплату, нижчу від середньої, повідомляє cznews.info.

ВВП Чехії за підсумками 2016 року збільшився на 2,5% після підвищення на 4,5% роком раніше. Як очікують експерти, в 2017 році темпи зростання економіки залишаться приблизно на торішньому рівні.

Як повідомляв Кореспондент.net, у травні нинішнього року Німеччина і Франція створили групу зі стабілізації єврозони. Париж і Берлін виступають за те, щоб надати інтеграції зони євро "нову динаміку".

За матеріалами: Интерфакс-Украина
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер