images/stories/logosait_new.jpg

 

$50 тисяч за статтю: журналіст розповів про роботу Луценка головним редактором газети

Фото: 112.ua
Юрій Луценко колись працював головним редактором

Чиновнику пригадали часи роботи в ЗМІ.

Генпрокурор Юрій Луценко, який висунув звинувачення в шантажі проти головного редактора інтернет-видання Страна.ua, сам заробляв подібним способом. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Володимир Бойко.

"Напевно, найвеселіше (принаймні, для мене) в історії із затриманням головного редактора видання «Страна» Ігоря Гужви - це те, що про цю подію з пафосом повідомив генеральний, прости господи, прокурор Юрій Луценко. Тому що, як запевняє Юрій Віталійович, обшук в редакції інтернет-видання та затримання головного редактора викликані тим, що Гужва нібито вимагав 10 тис. доларів з народного депутата Лінька за те, що «Страна» не стане публікувати компромат про народного, так би мовити, обранця.

А веселився я тому, що в 2002 - 2004 році я працював в тижневику «Грані-плюс», власником і головним редактором якого був Юрій Луценко. Зрозуміло, що гонорари я отримував «в конверті» безпосередньо з рук Юрія Віталійовича, а жило це видання завдяки тим коштам, які Луценко «заробляв» шляхом шантажу своїх колег - народних депутатів України.

Наприклад, після виходу в «Гранях-плюс» моєї трилогії про першого віце-спікера Верховної Ради (і майбутнього генерального прокурора України) Геннадія Васильєва Юрій Віталійович витрусив з Геннадія Андрійовича 50 тис. доларів, шантажуючи його моїм ім'ям і обіцянкою опублікувати четверту статтю. Зрозуміло, що я про шантаж нічого не знав і з тих грошей мені нічого не дісталося. А про такий дивний спосіб заробітку головного редактора я дізнався пізніше, коли Луценко мені заявив, що більше жодних статей про Васильєва він розміщувати не буде і прямо назвав причину.

Моє здивування було безмежним. Я, через свою наївність, думав, що Юрій Віталійович живе виключно з хабарів (він не приховував, що, будучи головою підкомітету з питань зв'язку в транспортному комітеті Верховної Ради, бере гроші за лобіювання інтересів провідних операторів мобільного зв'язку).

І тільки після історії з 50-ма тисячами доларів, отриманих Луценком від Васильєва, я зрозумів, через що Юрій Віталійович час від часу доводив до відома журналістів видання прізвища тих чиновників, яких забороняється згадувати на сторінках «Грані-плюс» - зокрема, народного депутата Юхима Звягільського і голови СБУ Леоніда Деркача (за останнього Луценкові заплатив син Деркача Андрій)", - підсумував Бойко.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції інтернет-видання Страна.ua відбувся обшук. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання головного редактора видання Ігоря Гужви. За словами глави ГПУ, Гужва нібито вимагав і отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер