images/stories/logosait_new.jpg

 

США: Москва повинна забезпечити безпеку ОБСЄ на Донбасі

США: Москва повинна забезпечити безпеку ОБСЄ на Донбасі
Фото: dw.de

Вашингтон закликав Москву виконувати свої зобов'язання і вплинути на сепаратистів.

Відповідальність за напад на патруль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на Донбасі несуть проросійські сепаратисти. Про це заявила офіційний представник держдепартаменту США Хізер Нойєрт.

"США глибоко стурбовані насильством і нападками підтримуваних Росією сепаратистів на сході України проти беззбройних цивільних співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ", - вказала Нойєрт. Вона наголосила, що бойовики фінансуються і керуються з Росії.

"Останній інцидент з погрозами і обстрілом автомобіля місії ОБСЄ проросійськими силами 20 червня є частиною більш широких зусиль, щоб перешкодити світовій спільноті побачити, що відбувається на сході України", - сказала представник держдепартаменту США.

За її словами, те ж саме стосується і низки інших, більш ранніх, подібних інцидентів. "Ми закликаємо Росію використовувати свій вплив, щоб закінчити цю кампанію залякування, виконувати свої зобов'язання для забезпечення вільного, повного і безпечного доступу спостерігачів ОБСЄ", - додала Нойєрт.

Раніше перший заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що в організації очікують покарання людей, які напали 20 червня на спостерігачів місії в Ясинуватій, яка перебуває під контролем ДНР.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер