images/stories/logosait_new.jpg

 

Легенду настільного тенісу обіграв 13-річний японець

Легенду настільного тенісу обіграв 13-річний японець
Фото: Getty Images
Томокадзу Харімото

Відбулася сенсація в світі настільного тенісу.

Це був не виставковий матч, не майстер-клас від Володимира Самсонова - 13-річний японець Томокадзу Харімото і 41-річний білорус зіграли в рамках одного з етапів Кубка світу China Open-2017.

Японець виграв в семи партіях у легендарного Самсонова, який брав участь в шести Олімпіадах і довгий час бився на рівних з лідерами настільного тенісу з Азії. Самсонов - шестиразовий чемпіон Європи та триразовий переможець Кубків світу, ще в далекому 1995 він взяв першу медаль на Чемпіонаті світу - срібло в китайському Тянцзині. На останніх Іграх в Ріо Володимир зупинився за крок від медалі і став четвертим в одиночному розряді. Проте, цього разу він визнав силу суперника:

"У хлопця великий потенціал. Я не сприймаю його як маленького хлопчика, тому що я знаю, що він дуже сильний гравець, він пробився до чвертьфіналу чемпіонату світу. Він - гравець топ-рівня".

Що стосується Харімото, то ще торік він став наймолодшим учасником Світової серії, дебютувавши в елітних змаганнях в 12 років. Чи варто говорити про те, що Томакадзу є одним з найперспективніших гравців в настільному тенісі.

За матеріалами: iSport.ua
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер