images/stories/logosait_new.jpg

 

Український юніор виграв чемпіонат країни в стилі Тоні Мартина

У Буковелі триває чемпіонат України з велоспорту.
На чемпіонаті України з велоспорту в Буковелі прийшов час групових гонок. Першими на старт вийшли юніори, і глядачі стали свідками по-справжньому видатної індивідуальної перемоги.
Юніорам потрібно було проїхати 108 км (шість кіл по 18 км). Дистанція невелика, але з огляду на, що кожне коло складалося із чотирьох досить довгих підйомів, очевидно, що траса була по-справжньому складною, особливо для юних велосипедистів. Про складність траси красномовно говорить той факт, що гонщик, який посів сьоме місце, за підсумком програв переможцю понад 12 хв.
Уже на першому колі пелотон розшарувався, а на другому в одиночний відрив пішов переможець роздільного старту - 18-річний Данило Нікулін. На той момент це здавалося авантюрою, адже проїхати 90 км поодинці часом не під силу навіть досвідченим профі. Але з кожним колом Нікулін потроху збільшував перевагу, яка максимально досягала більше 2,5 хв. І коли вже здавалося, що перемога нікуди не дінеться, доля підкинула Данилу нове випробування. Прокол на передостанньому колі не тільки забрав час, а й збив Нікуліна з ритму. На останньому колі цим ледь не скористався Ярослав Марущак з Львівської області. За одне коло він відіграв майже 2 хв., але Нікулін усе ж утримав перевагу, хоча в підсумку від неї залишилося лише 8 сек.
Дуже драматична гонка в юніорів. Утім, не забуваймо, що в роздільному старті Нікулін виграв у Марущака менше двох секунд! Утім, заслуженість перемоги Нікуліна в груповій гонці сумніву не підлягає - він був найсильнішим. Пройти майже 100 км поодинці і фінішувати першим - перемога, якій могли б позаздрити і видатні майстри відривів на кшталт Олександра Винокурова, Єнса Фохта, Тоні Мартина чи Стива Каммінгза.
Данило Нікулін поділився своїми враженнями від гонки:
"Я з самого початку поїхав у відрив. У першу чергу, це була порада мого тренера. Та й особисто мені на такій трасі одному їздити комфортніше, ніж у групі. Як ви бачили, на самому кінці передостаннього кола в мене стався прокол. Навіть не знаю, як це сталося. У підсумку на заміну колеса знадобилося близько 45 сек.
Ну а найгірше було те, що з новим колесом перемикати передачі було набагато складніше. Доводилося їхати нагору на важкій передачі, через це навіть судоми хапали на останньому колі. Але, на щастя, тієї переваги, що в мене була, вистачило, щоб протриматися. Удвічі приємніше стати абсолютним чемпіоном серед юніорів ще й тому, що пару тижнів тому дуже неприємно впав у Львові на треку і після цього три дні зовсім не міг тренуватися.
У цьому році також хотілося б взяти участь на чемпіонатах Європи і світу серед юніорів. Але поки не знаю, чи дозволять фінанси. Це ж треба добиратися власним коштом. Летіти на літаку дуже дорого, а коли їхати машиною три доби, то потім дуже важко відновитися і показати хороший результат. Побачимо, не загадуватиме наперед".
Результати групової гонки у юніорів:
1. Данило Нікулін (Донецька обл.) 3:51.17
2. Ярослав Паращак (Львівська обл.) +0.08
3. Ярослав Гнідашев (Київ) +2.39
За матеріалами: iSport.ua


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер