images/stories/logosait_new.jpg

 

Суд відклав справу Януковича до 29 червня

Суд відклав справу Януковича до 29 червня
Фото: censor.net.ua
Засідання у справі Віктора Януковича

Розгляд справи по суті розпочнеться о 10.00 четверга.

Оболонський районний суд Києва відклав до 29 червня розгляд по суті справи колишнього президента України Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді. Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко. Нинішнє засідання тривало всього 35 хвилин.

Прокуратура просила суд задовольнити клопотання про заочне провадження у справі.

"Сторона звинувачення вважає, що з метою притягнення Януковича до кримінальної відповідальності в окремому провадженні слід здійснювати спеціальне судове провадження. З огляду на вищевикладене, а також додаю до клопотання копії матеріалів окремого провадження, яким підтверджується те, що обвинувачений знав або повинен був знати про початок окремого провадження на трьох аркушах. Шановний суд, прошу вас задовольнити дане клопотання та постановити рішення про здійснення спеціального судового провадження в даному віддільному провадженні за звинуваченням Януковича", - заявив прокурор Генеральної прокуратури Руслан Кравченко.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко сказав, що суд змушений відкласти засідання.

"У кодексі вказано, що потрібна повторна неявка обвинуваченого на судове засідання, для того щоб можна було прокурору поставити це питання, а суду дати можливість стороні захисту висловити думку і вирішити це питання шляхом прийняття судового рішення про призначення спеціального судового розгляду справи або про відмову в спеціальному судовому розгляді справи. З огляду на викладене, суд дійсно змушений відкласти засідання на 10 годину 29 червня", - пояснив Дев'ятко.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк перед засіданням заявив, що захист наполягатиме, щоб екс-президент мав можливість вийти і дати пояснення по суті справи згідно з нормами міжнародного права.

"Віктор Янукович має намір брати участь у допиті перших посадових осіб держави, особисто задавати питання. Така процедура повинна бути застосована за аналогією, яку застосовував Святошинський суд", - сказав він.

Щодо виходу Януковича на зв'язок із судом адвокат заявив, що все буде залежати від Оболонського суду Києва. За його словами, Ростовський суд зі свого боку підтвердив можливість виходу на зв'язок, якщо київський суд, відповідно до європейської конвенції, скерує документи до Мін'юсту України, який направить відповідні документи в РФ для організації відеозв'язку. У такому випадку, за його словами, Янукович візьме участь в суді через відеозв'язок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд викликав Януковича на 10 найближчих засідань.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер