images/stories/logosait_new.jpg

 

Брюссель критикує пропозицію Мей по статусу для громадян ЄС після брекзиту

Брюссель критикує пропозицію Мей по статусу для громадян ЄС після брекзиту
Фото: dw.de
Прапори Великої Британії і ЄС

Новий раунд переговорів щодо брекзиту має розпочатися 17 липня.

Представник Євросоюзу на переговорах щодо брекзиту Мішель Барньє розкритикував пропозиції прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей з прав для громадян ЄС як занадто неконкретні. Як написав сам Барньє у Twitter, потрібно більше ясності і гарантій.

Він зазначив, що мета ЄС - домогтися такого ж рівня захисту для громадян, як і в європейському праві. Права громадян Великої Британії, які живуть у Європі, і громадян країн-членів ЄС, які живуть у Великій Британії, Барньє має намір на переговорах щодо брекзиту прояснити якнайшвидше. При цьому обидві сторони називають гарантії громадянам пріоритетом у переговорах, новий раунд яких запланований на 17 липня.
Раніше Мей представила свої пропозиції в парламенті. Їх основні риси вона також представила на минулому тижні під час саміту ЄС у Брюсселі. Кілька європейських глав держав, а також голова Європейської ради Дональд Туск висловилися про них вельми скептично. Зокрема, у пропозиціях офіційного Лондона йдеться, що всі громадяни країн ЄС, які живуть у Великій Британії, після завершення процедури брекзиту повинні в індивідуальному порядку продовжувати право на перебування, хоча й за спрощеною схемою.
Окрім цього, уряд у Лондоні не погодився з тим, що громадяни країн ЄС, які живуть у Великій Британії, у подальшому зможуть позивати для захисту своїх прав у Європейський суд. На думку Лондона, таке має відбуватися в британських судах.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер