images/stories/logosait_new.jpg

 

Через наявні заборгованість можна не отримати субсидію

Як вже повідомлялось раніше, прийнятою постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 року №300 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” передбачено врахування доходів при призначенні субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за чотири квартали, що передують місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається субсидія. Тобто при здійсненні розрахунку субсидії на наступний період у травні для споживачів, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за період з квітня попереднього року по березень поточного року включно.

При призначенні субсидій на наступний термін враховуватиметься відсутність на 01.05.2017 року заборгованості з оплати комунальних послуг.

За наявності такої заборгованості субсидія на наступний термін не призначається, про що орган соціального захисту населення інформує Споживача. На сьогоднішній день близько 2,5 тисяч Споживачів мають заборгованість за надані послуги КП ТМТКЕ з централізованого опалення та постачання гарячої води. Тобто їм не будуть призначені субсидії.

Але вихід з цієї ситуації є.

Якщо Споживач отримав повідомлення від органів соціального захисту населення  про не призначення субсидії на наступний термін, він може протягом двох місяців здати інформування, сплатити заборгованість, тоді субсидія буде призначена з 01.05.2017 року, в іншому випадку- з місяця, в якому Споживач документально підтвердить сплату заборгованості.

Зазначений термін призначення субсидій може бути продовжений на підставі рішення комісії за наявності поважних причин.

Просимо Вас погасити заборгованість для запобігання непорозумінь при призначенні субсидій.

Адміністрація КП ТМТКЕ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер