images/stories/logosait_new.jpg

 

Нечувана удача вартувала мешканцю області майже 40000 гривень

Повідомлення про нечувану удачу – виграш іномарки отримав вже не один мешканець області. Люди раділи та, не пересвідчившись ані в достовірності, ані в законності акції, спішили пересилати гроші на рахунки, і як результат, поповнювали список жертв шахрайства.

Одне із таких смс про шалений виграш отримав мешканець села Миролюбівка Тернопільського району.

Усі подробиці чоловікові пропонували дізнатись за певним номером телефону. В удачу чоловік повірив. Зателефонував до представника акції та дізнався: щоб отримати довгоочікуваний подарунок, чоловіка попросили заплатити 1% від вартості новенької іномарки «ФОРД», мовляв частина податку на виграш, а також послуги перевезення авто до Тернополя.

Потерпілий, усе ще окрилений радістю від виграшу, одразу подався до терміналу. Чоловік перерахував 37 тисяч гривень на невідомий рахунок і навіть не поцікавився, чому саме на номер, чому немає хоч якихось офіційних реквізитів компанії, та як взагалі підтвердить, що сплатив саме за авто.

Став чекати повідомлення, не підозрюючи що вже став жертвою шахрайства. Однак дива не сталося: автомобіля мешканець району та і не дочекався, а гроші пропали. Довелося йти в поліцію.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти сумнівним повідомленням про виграш. Не поспішайте переходити за посиланнями, набирати коди, відправляти смс, переводити гроші на рахунки, повідомляти особисті дані банківських карток. Ретельно перевіряйте отриману інформацію. Шахраї створюють фейкові сайти, з посиланням на автомобільні бренди, часто люди вірять невідомим, лише зайшовши на такий портал. Тому будьте обачними, не вірте у фантастичні безкоштовні сири у мишоловці!

Якщо ж ви все ж стали жертвою шахрайства, негайно телефонуйте 102, наголошують у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер