images/stories/logosait_new.jpg

 

У США обмежили використання продуктів Лабораторії Касперського

У США обмежили використання продуктів Лабораторії Касперського
Лабораторія Касперського в Москві

У Білому домі видалили зі списку контрактів Лабораторію Касперського для забезпечення безпеки урядових систем.

Адміністрація президента США Дональда Трампа видалила Лабораторію Касперського з двох списків постачальників, продукція яких схвалена для використання урядовими агентствами, передає Reuters.
Зазначається, що продукція Лабораторії була видалена зі списків, що стосуються контрактів на надання послуг в галузі інформаційних технологій і цифрового фотообладнання.
Представник Адміністрації загальних служб США (GSA) повідомила, що такі дії були зроблені "після ретельного розгляду" і спрямовані на забезпечення цілісності та безпеки урядових систем США.
За інформацією агентства, держустанови, як і раніше, зможуть використовувати продукцію Касперського, яка була придбана не в рамках контрактів GSA.
У свою чергу, в Лабораторії Касперського заявили, що не отримували оновлень від GSA або іншого урядового агентства США з приводу свого статусу як постачальника.
Нагадаємо, 11 липня Вloomberg з посиланням на дані внутрішнього листування компанії повідомило, що Лабораторія Касперського має тісні зв'язки з російським урядом і розвідувальними службами. У компанії спростували повідомлення про зв'язки з ФСБ.
Раніше Вloomberg також писало про зв'язки з російськими спецслужбами глави компанії Євгена Касперського.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер