images/stories/logosait_new.jpg

 

У Японії вперше за півтора року провели смертну кару

У Японії вперше за півтора року провели смертну кару

Смертна кара в Японії здійснюється через повішення.

Два злочинці були страчені в Японії вранці у четвер, 13 липня. Як повідомив телеканал NHK з посиланням на міністерство юстиції, страчені були Масакадзу Нисикава, якому 61 ​​рік, і 34-річний Койті Суміда.

Перший 26 років тому вбив одну за одною чотирьох жінок - господинь питних закладів - з метою пограбування. У 2005 році він був засуджений до смерті. Другий вбив і розчленував свою колишню колегу. Йому смертний вирок був зачитаний у 2013 році.
Попередній смертний вирок у Японії був приведений у виконання в листопаді минулого року. З моменту вступу на посаду прем'єр-міністра Синдзо Абе в грудні 2012 року були страчені 19 осіб, смертна кара проводилася в 11-й раз.
Зараз на власну страту очікують близько 130 осіб. Смертна кара в Японії здійснюється через повішення.
Міжнародні правозахисні організації закликають Японію скасувати цю міру покарання як негуманну. Засуджений може очікувати страти роками, але дізнається про її сплановане виконання тільки вранці в день самої страти.
Зазначимо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв порушити питання про повернення смертної кари і заявив, що готовий провести референдум із цього питання.
За матеріалами: РИА Новости
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер