images/stories/logosait_new.jpg

 

Європейський інвестбанк виділить понад 300 млн гривень допомоги переселенцям

Європейський інвестбанк виділить понад 300 млн гривень допомоги переселенцям
Фото: blacksea.tv
Програма розроблена для переселенців у п'яти областях України

Перелік проектів у Дніпропетровській області має остаточно затвердити Кабмін.

Міністерство регіонального розвитку та будівництва затвердило 16 проектів у Дніпропетровській області, спрямованих на допомогу переселенцям, на фінансування яких виділить 305 млн гривень Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), передає Інтерфакс-Україна.
Програма розроблена для п'яти областей України, у яких проблеми переселенців зі сходу і створення для них необхідної соціальної інфраструктури є найбільш актуальними.
"Місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, державні і комунальні підприємства, громади Дніпропетровщини подали 16 проектів, які вже погоджені з ЄІБ. Серед них - реконструкція будівлі навчально-виховного комплексу № 22 у Павлограді, капітальний ремонт хірургічного корпусу лікарні Мечникова в Дніпрі і будинки культури в Мишуриному Розі", - розповів заступник директора департаменту Міністерства регіонального розвитку та будівництва Павло Пахолко.
Він також зазначив, що найближчим часом перелік проектів повинен затвердити Кабмін.
"Після затвердження урядом цієї постанови гроші від Європейського інвестиційного банку надійдуть в область для подальшої реалізації проектів. Цілком можливо, що їхнє безпосереднє втілення почнеться вже восени", - сказав Пахолко.
Як повідомляв Кореспондент.net, у Мінсоцполітики України зареєстровано понад 1,63 млн вимушених переселенців з Криму і Донбасу, але реальна кількість людей, які змінили місце проживання, - близько 900 тисяч. Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер