images/stories/logosait_new.jpg

 

ЄС подав на Польщу до суду за вирубку Біловезької пущі

ЄС подав на Польщу до суду за вирубку Біловезької пущі
Фото: Из открытых источников
У Польщі через жуків-короїдів рубають Біловезьку пущу

Екологи вважають, що вирубка дерев шкодить екосистемі реліктового лісу.

Європейська комісія зажадала від влади Польщі негайно припинити вирубку в Біловезькій пущі і звернулася до Європейського суду з проханням зобов'язати Варшаву виконати цю вимогу, передає Російська служба ВВС.
Нагадаємо, в минулому році уряд Польщі втричі збільшив квоти на вирубку дерев у реліктовому лісі, мотивуючи своє рішення необхідністю боротьби з навалою жука-короїда.
Екологи і ЮНЕСКО з Євросоюзом, які їх підтримують, вважають, що екосистема лісу здатна сама регулювати популяцію жуків, а вилучення з пущі мертвих дерев позбавляє важливих елементів середовища проживання цілий ряд видів тварин і рослин, що перебувають під загрозою вимирання.
Якщо суд визнає Польщу порушником європейського природоохоронного законодавства, він покарає країну руйнівними щоденними штрафами. Однак позов Єврокомісії стосується лише однієї ділянки пущі, а уряд дозволив вирубувати дерева ще на двох ділянках і може збільшити ліміти вирубки.
Біловезька пуща розділена між Польщею та сусідньої Білорусією. Лісовий масив оголошений ЮНЕСКО об'єктом всесвітньої спадщини, хоча нинішній консервативно-націоналістичний уряд Польщі вважає, що цей статус був присвоєний лісу незаконно.
Раніше повідомлялося, що Австрія і Німеччина допоможуть Україні створити лісовий кадастр.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер