images/stories/logosait_new.jpg

 

Розмір компенсації нардепам за оренду житла збільшили майже удвічі

Тепер народні обранці будуть отримувати по 650 гривень на добу.

Апарат Верховної Ради вирішив збільшити з 1 вересня розмір щомісячної грошової компенсації народним депутатам для оренди або найму готельного номера на 190 гривень - до 650 гривень на добу. Про це йдеться в рішенні регламентного комітету Ради, передають Українські новини.

Зазначається, що 14 липня комітет розглянув листа виконуючого обов'язки керівника апарату парламенту Петра Боднара.

Комітет з'ясував, що компенсація вартості оренди житла здійснюється виходячи з вартості одномісного однокімнатного номеру готелю Київ з розрахунку 460 гривень на добу, який був актуальний більше трьох років тому.

Поряд з цим, з моменту затвердження такого розміру компенсації, зросли комунальні тарифи, а також змінювався розмір мінімальної заробітної плати.

За розрахунками апарату Ради, зараз середня вартість номера складає близько 650 гривень на добу.

У результаті регламентний комітет погодився з пропозицією апарату парламенту збільшити розмір компенсації депутатам за оренду житла з 460 до 650 гривень на добу.

Крім того, комітет дозволив апарату встановити з 3 липня розмір витрат на забезпечення відряджень помічників-консультантів депутатів у сумі 400 гривень на місяць.

Як повідомляв Кореспондент.netнардепам виділяють на оплату житла 14 тисяч щомісяця. Торік таку компенсацію отримували спікер Верховної Ради Андрій Парубій та ще 167 депутатів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер