images/stories/logosait_new.jpg

 

У Мосулі затримали 20 учасниць ІД, серед яких, імовірно, п'ять німкень

У Мосулі затримали 20 учасниць ІД, серед яких, імовірно, п ять німкень
Руїни Мосула після битви за місто

Правоохоронці встановлюють особи підозрюваних учасниць терористичної організації. За попередньою інформацією, серед них є німкені.

Іракські спецслужби встановлюють особи двадцятьох затриманих у Мосулі підозрюваних членкинь терористичного угруповання "Ісламська держава", п'ять з яких, імовірно, німкені. Про це пише у вівторок, 18 липня, німецька газета Die Welt.

За даними представників антитерористичних сил Іраку, серед затриманих може бути 16-річна школярка з німецької федеральної землі Саксонія. За повідомленням, жінки переховувалися у системі тунелів, організованих ісламістами. Під час затримання у них були при собі зброя та пояси шахіда, зазначає інформагенція dpa. За попередньою інформацією, серед затриманих - не лише громадянки Німеччини, але й Росії, Туреччини та Канади.

За інформацією видання Die Welt, німецькі фахівці перевіряють нині інформацію про те, що однією із затриманих жінок може бути 16-річна школярка з Саксонії. Дівчина спершу прийняла іслам, а потім влітку 2016 року зникла. За даними слідства, вона втекла до Сирії, де приєдналася до лав "Ісламської держави". Німецькі правоохоронці вважають, що школярка встановила контакт з ісламістами за допомогою інтернету.

Джерело: Українська служба DW

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер