images/stories/logosait_new.jpg

 

Дослідження: Авіаносці відійдуть у минуле

Дослідження: Авіаносці відійдуть у минуле
Авіаносна група, яку очолює атомний авіаносець Карл Вінсон

Це пов'язано з новими розробками нової зброї в Росії і Китаї.

 

 

Недорога зброя Росії і Китаю, така як кібертехнології і протикорабельні ракети, може зробити застарілими підходи Заходу, засновані на використанні дорогої зброї, наприклад, авіаносців. Про це йдеться в дослідженні британського оборонного інституту Royal United Service Institute (RUSI), передає Голос Америки.

"Китай і Росія очевидно, зосередили багато (але не всі) зусилля на тому, щоб нашкодити ключовим західним активам, які є нечисленними, але дорогими", - йдеться в дослідженні.

Зазначається, що західні уряди добре знають проблеми фінансових дисбалансів контрнаступу, коли вони "використовують зброю за $70 тисяч, якою стріляють з літака вартістю $30 тисяч за годину польоту, щоб знищити машину Toyota, вартість якої, за оптимістичними оцінками, $10 тисяч".

У RUSI повідомляють, що у зв'язку з можливістю порівняно недорогою ракетою або комп'ютерним вірусом вивести з ладу дороге озброєння, США і Великобританія вже шукають нові рішення.

Експерти RUSI пропонують країнам Заходу вже зараз позбуватися зброї, яка неефективна в бою і яку дорого переробляти.

Як повідомляв Кореспондент.net, на початку червня військові США отримали новітній авіаносець Gerald R. Ford. Він вважається найдорожчим військовим кораблем в світі. Вартість Gerald R. Ford досягає 13 млрд доларів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер