images/stories/logosait_new.jpg

 

Париж вимагає від Лондона 100 млрд євро за Brexit

Париж вимагає від Лондона 100 млрд євро за Brexit
Brexit може дорого коштувати британцям

Виплата Британією її боргу є обов'язковою умовою початку дискусії про вихід з ЄС.

Обов'язковою умовою виходу Великобританії з Євросоюзу буде виплата Лондоном свого боргу перед бюджетом Євросоюзу, пише Reuters. Ця сума може досягти 100 млрд євро, заявив міністр економіки Франції Бруно ле Мейр.

"Я скажу те ж, що любила повторювати Маргарет Тетчер: Ми хочемо повернення наших грошей. Можна обговорювати суму, але сам факт того, що Великобританія повинна заплатити те, що вона винна бюджету ЄС, - це важлива умова початку розмови про Brexit", - сказав ле Мейр.

Зазначається, що від Великобританії потрібно покриття частини загальних витрат Євросоюзу, які країна взяла на себе ще під час членства в ЄС. За словами Мейра, ця сума може досягти 100 млрд євро (115 млрд доларів).

"Виплата Британією її боргу є обов'язковою умовою початку будь-якої дискусії про майбутнє наших відносин", - додав міністр економіки.

Як повідомляв Кореспондент.net, цього тижня Британія і ЄС почали перший раундпереговорів щодо Brexit. Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс зустрівся з головним парламентером ЄС Мішелем Барньє в Брюсселі. Перший раунд переговорів триватиме чотири дні.

Раніше повідомлялося, що ЄС незадоволений гарантіями Лондона щодо статусу громадян після Brexit.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер