images/stories/logosait_new.jpg

 

Арабські країни пом'якшують вимоги до Катару

Арабські країни пом якшують вимоги до Катару
Катар заперечує будь-яку допомогу терористам

Дипломати із Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту готові задовольнятися шістьма загальними принципами.

Чотири арабські країни на чолі із Саудівською Аравією, які оголосили бойкот Катару, більше не наполягають на виконанні ним 13 умов ультиматуму, висунутого ними в червні.

Дипломати із Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Бахрейну та Єгипту повідомили журналістам в ООН, що тепер вони готові задовольнятися шістьма загальними принципами.

Серед них прихильність боротьбі з тероризмом і екстремізмом, а також припинення актів провокацій і підбурювання. Катар, який заперечує будь-яку допомогу терористам, ніяк поки цю заяву не коментував.

Виступаючи перед журналістами на брифінгу в ООН в Нью-Йорку, дипломати чотирьох провідних арабських держав заявили, що хотіли б домогтися мирного вирішення конфлікту.

Посол Саудівської Аравії Абдулла аль-Муалем повідомив, що на зустрічі в Каїрі 5 липня міністри закордонних справ четвірки сформулювали шість основних принципів, "які будуть цілком прийнятними для Катару".

Ці принципи, як повідомляє New York Times, передбачають боротьбу з тероризмом і екстремізмом, відмову від надання фінансової допомоги і укриття терористичним організаціям, припинення підбурювання до ненависті і насильства і невтручання у внутрішні справи інших держав.

За цим положенням, заявив Муалем, поступки неможливі. Але водночас він додав, що сторони можуть обговорити шляхи їхнього здійснення.

Раніше міністр економіки і торгівлі Катару шейх Ахмед бін Джасім бін Мухаммед Аль Тані заявив про плани уряду звернутися в міжнародний суд з позовом до Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер