images/stories/logosait_new.jpg

 

Китай зміцнив кордон з КНДР, чекаючи удару Америки - ЗМІ

Китай зміцнив кордон з КНДР, чекаючи удару Америки - ЗМІ
Фото: Getty
Кордон Китай з Північною Кореєю

Пекін введе в Північну Корею свої війська, якщо США завдадуть удару.

Китай зміцнює кордон з Північною Кореєю протяжністю в 1,4 тисячі кілометрів, готуючись до можливого авіаудару Сполучених Штатів по КНДР. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на китайські офіційні урядові та військові портали.

Пекін перекинув на кордон додаткові сили, а також встановив цілодобове відеоспостереження за допомогою безпілотників. Крім того, були зведені бункери для захисту місцевого населення від хімічної та ядерної зброї.

Деякі військові формування на кордоні були передислоковані і модернізовані, також були проведені навчання спецназу і повітрянодесантних військ. У червні відбулися навчання бойових вертольотів, а в липні наземних підрозділів, які були переведені до кордону зі Східного Китаю і переозброєні.

Міноборони Китаю у відповідь на запит газети зазначило, що вони підтримують "нормальний стан боєготовності" на кордоні. При цьому повідомлення про відправлення додаткових підрозділів до кордону вони спростували.

Колишній співробітник американської військової розвідки в Східній Азії Марк Козад розповів, що Китай також готується до можливих криз на Тайвані і в Південно-Китайському морі, але Корейський півострів - те місце, де конфлікт між КНР і США найімовірніший.

WSJ також нагадала статтю старшого радника Китайської наукової асоціації міжнародних стратегій Вана Хайюня, в якій говориться, що якщо США атакує КНДР без схвалення Китаю, то Пекін буде змушений ввести війська в КНДР.

Раніше постпред Китаю при ООН Лю Цзеї заявив про неможливість реагувати наситуацію на Корейському півострові військовими заходами.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер