images/stories/logosait_new.jpg

 

Україна продасть прострочені кредити на ринку США

Україна продасть прострочені кредити на ринку США
Фото: Wikimedia
Банківський сектор України перебуває в стані рецесії, нагадують торговельні майданчики

Торги триватимуть в онлайн-режимі в ході електронних аукціонів, стати учасником яких зможуть інвестори з будь-якої країни.

Прострочені кредити від імені Фонду гарантування вкладів фізичних осіб України продаватимуть на американських спеціалізованих майданчиках First Financial Network і The Debt Exchange, Inc, передає Інтерфакс-Україна.

"На початковому етапі відбудеться продаж пакета з 52 кредитів на загальну суму 170 мільйонів доларів", - повідомила First Financial Network, зазначивши, що діє також від імені Нацбанку України.

Згідно з повідомленням, запропонований через цей майданчик пакет складається з комерційних кредитів, за якими не виконуються кредитні зобов'язання.

Кредити з цього пакета забезпечені різними видами застави, включаючи діючий роздрібний продуктовий бізнес, завод з виробництва устаткування, компанії з переробки сільськогосподарської продукції, комерційні об'єкти нерухомості, землю і інші активи.

FFN уточнює, що йдеться про продаж цього портфеля одним лотом, і додає, що потім очікуються більші продажі.

Майданчик нагадує, що банківський сектор України перебуває в стані рецесії з 2014 року, понад 90 банків ліквідовано, а загальна сума активів, за якими не виконуються кредитні зобов'язання, оцінюється в межах 28-38 мільярдів доларів.

The Debt Exchange, Inc проводить закритий аукціон вартістю близько 240 мільйонів доларів за кредитами, отриманими від ліквідації кількох банків, говориться на сайті іншого майданчика.

Торги триватимуть в онлайн-режимі в ході електронних аукціонів, стати учасником яких зможуть всі зацікавлені інвестори, незалежно від свого місцеперебування.

ФГВФО зазначає, що Нацбанк погоджує спосіб та місце реалізації активів, які перебувають у нього в заставі.

Раніше Нацбанк України повідомив, що очікує розміщення урядом в 2018 році єврооблігацій на загальну суму два мільярди доларів.

У січні нинішнього року Нацбанк звинуватив PwC в махінаціях з активами ПриватБанку. Компанія оцінювала застави в банку значно більше за їхню реальну вартість.

У липні PwC виключили з реєстру фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок українських банків.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер