images/stories/logosait_new.jpg

 

Ізраїль прибере металошукачі біля Храмової гори

Ізраїль прибере металошукачі біля Храмової гори
Металодетектори біля входу на Храмову гору в Єрусалимі

Металодетектори біля входу на ієрусалимську Храмову гору, що обурили мусульман, будуть демонтовані.

Ізраїль вирішив прибрати зі входів на Храмову гору в Єрусалимі металошукачі, які спровокували масові протести. Про це повідомляє Reuters з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

"Військово-політичний кабінет прийняв рекомендацію всіх силових структур впровадити заходи безпеки, засновані на передових технологіях, "розумні перевірки", а також інші засоби замість металодетекторів для того, щоб забезпечити безпеку відвідувачів і тих, хто молиться в Старому місті і на Храмовій горі", - йдеться в повідомленні.

Рамки металошукачів замінять відеокамери. За даними місцевих ЗМІ, камери мають здатність розпізнавати особу, виявляти підозрілу поведінку, включаючи спроби пронести зброю і вибухівку.

Поліція Ізраїлю посилить свої підрозділи для проведення в разі необхідності додаткових дій, щоб забезпечити безпеку відвідувачів гори.

Нагадаємо, загострення конфлікту між Ізраїлем і Палестиною сталося через нові заходи безпеки на Храмовій горі. Встановлення рамок-металошукачів в священному як для іудеїв, так і для мусульман місці привело до сутичок і ескалації насильства між ізраїльтянами і палестинцями.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер