images/stories/logosait_new.jpg

 

Розведення сил на Донбасі: Німеччина і Франція склали список районів

Розведення сил на Донбасі: Німеччина і Франція склали список районів
Фото: Getty Images
Процес розведення сил на Донбасі було розпочато в жовтні 2016 року

Тристороння контактна група повинна визначити і позначити такі зони на засіданні 2 серпня.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон під час телефонних переговорів у "нормандському форматі" представили список районів Донбасу, в яких передусім необхідне розведення сил і важких озброєнь, передає РИА Новости.

"Розведення військових частин і відведення важкого озброєння має бути пріоритетом ... Глави держав і урядів обговорювали передусім значення відведення важкого озброєння і відведення частин у найбільш задіяних районах, Франція і Німеччина розробила їх список", - йдеться в спільній заяві за підсумками розмови "нормандської четвірки".

Відзначається, що лідери "нормандського формату" доручили робочій групі з безпеки тристоронньої контактної групи визначити і позначити такі зони в рамках наступного засідання 2 серпня.

У заяві також говориться, що має бути гарантований безпечний доступ спостерігачів ОБСЄ в усі райони Донбасу, зокрема до підконтрольного сепаратистам українсько-російському кордону.

Як повідомляв Корреспондент.net, 24 липня відбулася телефонна розмова лідерів країн "нормандської четвірки" - президента України Петра Порошенка, лідера Франції Еммануеля Макрона, глави Росії Володимира Путіна і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Порошенко: Для миру на Донбасі не вистачає волі РФ

Лідери "нормандської четвірки" закликали негайно зупинити порушення режиму припинення вогню на Донбасі і продовжити перемир'я.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер