images/stories/logosait_new.jpg

 

Ефективність роботи сервісу Мін’юсту – «Шлюб за добу»

З метою спрощення процедури державної реєстрації шлюбу, а також забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб 29 липня 2016 року Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією Міністерства юстиції України щодо запровадження нового сервісу – «Шлюб за добу».

Спочатку сервіс було запущено у містах, які межують з тимчасово окупованими територіями аби забезпечити їх жителів можливістю швидко, без необхідності їздити кілька разів, отримати легальні українські свідоцтва про одруження та туристичних містах. Спрощена реєстрація шлюбу стала доступною для жителів найбільш популярних туристичних міст України – Києва, Львова, Одеси, Херсону а також територій, що наближені до зони проведення антитерористичної операції – у м. Маріуполі та м. Сєвєродонецьку.

З огляду на статистичні дані уряд прийшов до висновку, що буде цілком доцільно поширити дію пілотного проекту і на інші регіони країни.

Перелік міст, на які поширився пілотний проект «Шлюб за добу» доповнили Луцьк, Дніпро, Вінниця, Миколаїв, Кам’янець-Подільський, Рівне, Житомир, Харків, Івано-Франківськ, Ужгород, Суми, Чернігів, Чернівці і Тернопіль.

20 лютого 2017 року в м. Тернопіль вперше зареєстровано два шлюби у рамках нового сервісу Мін’юсту – «Шлюб за добу».

На сьогоднішній день послуга «Шлюб за добу» продовжує користуватися шаленою популярністю, не лише серед жителів Тернополя і області, а й інших країн.

Так лише місяць тому в Українському домі «Перемога» молоде подружжя зареєструвало 150-й шлюб у рамках сервісу Мін’юсту – «Шлюб за добу», а на сьогодні вже192 пари скористалися даною послугою.

Серед них – громадян інших держав більше 59 осіб, учасників АТО –12.

Отже, не треба йти до відділів ДРАЦС, стояти в чергах і чекати 30 днів. Достатньо звернутись до організатора реєстрації шлюбу: у Тернополі виконавець цих послуг уже визначений – це Комунальне підприємство «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Тернопільської міської ради.

Пара обирає для себе зручну дату, час і місце, укладає договір з організатором і тоді вже молодята реєструють свій шлюб.

При державній реєстрації шлюбу подаються паспорти або паспортні документи наречених.

Особи, які раніше перебували в шлюбі, пред’являють документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу.

Іноземні громадяни мають підтвердити своє право перебування на території України.

У Тернополі «Шлюб за добу» зможуть укладати і жителі будь-якого району області, і жителі інших областей, а також іноземці.

Свідоцтво про шлюб підписується уповноваженим працівником відділу державної реєстрації актів цивільного стану та засвідчується печаткою даного відділу.

Переваги даного проекту:

- реєстрація шлюбу в час та у місці, обраному жінкою та чоловіком;

- відсутність необхідності звернення в органи державної реєстрації актів цивільного стану;

- залучення до організації реєстрації шлюбу суб'єктів господарювання публічного права.

Для того, щоб скористатися даним сервісом майбутнім нареченим необхідно зробити кілька простих кроків:

1.Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу, відомості про якого розміщені територіальним органом юстиції на офіційному сайті.

2.Обрати дату та час для проведення державної реєстрації.

3.Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги;

4.Завітати на власне весілля.

Начальник Головного територіального

управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер