images/stories/logosait_new.jpg

 

У Польщі хочуть заново оцінити втрати у Другій світовій війні

У Польщі хочуть заново оцінити втрати у Другій світовій війні
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі вважає, що його країна є однією з найбільш постраждалих у війні з нацистами.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив в інтерв'ю wPolityce.pl., що виступає за нову оцінку втрат республіки під час Другої світової війни в результаті нападу нацистської Німеччини.

"Польща була однією з найбільш постраждалих країн, є жертвою війни", - вважає Ващиковський.

Він додав, що "слід, перш за все, підбити баланс Другої світової війни, оцінити втрати".

За словами глави польського зовнішньополітичного відомства, проведений в МЗС попередній аналіз можливості отримання від ФРН репарацій привів до неоднозначних оцінок.

"Ситуація ускладнюється ще й поточними польсько-німецькими відносинами, оскільки протягом останніх років колишній уряд вважав, що ми багато чим завдячуємо Німеччині, що вона привела нас до ЄС і НАТО", - вказав Ващиковський.

Раніше глава Міноборони Польщі Антоні Мачеревич заявив, що Німеччина повинна виплатити Варшаві репарації за збитки, завдані в роки Другої світової війни і злочини проти польського народу.

У відповідь на дискусію про репарації в Польщі заступник офіційного представника уряду ФРН Ульріке Деммер повідомила, що дане питання було повністю врегульоване, коли в серпні 1953 року Варшава відмовилася від подальших репарацій з боку Німеччини і неодноразово це підтверджувала.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер