images/stories/logosait_new.jpg

 

Трамп має намір оголосити про епідемію вживання опіатів в США

Трамп має намір оголосити про епідемію вживання опіатів в США
У США епідемія вживання знеболювальних препаратів

Понад два мільйони американців в 2014 році були залежні від синтетичних опіатів, що в п'ять разів більше від залежних від героїну.

Президент США Дональд Трамп заявив, що має намір оголосити режим надзвичайної ситуації у зв'язку з епідемією вживання знеболювальних препаратів - штучних опіатів, передає РИА Новости.

Глава Білого дому заявив, що "готує папери" для офіційного оголошення про епідемію.

Офіційний режим НС дозволить штатам і округам, проголошеним зоною лиха, отримувати допомогу з федеральних фондів. Крім того, можуть бути тимчасово скасовані або, навпаки, посилені низка вимог з регулювання ринку опіатів.

Правоохоронні органи США розробляють стратегії боротьби з епідемією опіатів, такі як посилення процедури видачі рецептів і відповідальність за нелегальний обіг спецпрепаратів.


Використання штучних опіатів в США збільшилося за останні 25 років приблизно втричі - до більш ніж 200 мільйонів рецептів, які виписуються щорічно.

Станом на 2014 рік, згідно з оцінками Національного інституту з вивчення наркоманії, в США було більше двох мільйонів людей, залежних від синтетичних опіатів, що в п'ять разів більше, ніж залежних від героїну.

Смертність від усіх опіатів, включаючи героїн, перевищила десять на 100 тисяч населення на рік (понад 50 тисяч смертей щорічно), причому від передозування медичних препаратів-опіатів помирає більше людей, ніж від героїну.


Раніше повідомлялося, що вчені в Новому Орлеані створили опіоїди, які не викликають звикання і пригнічення дихання.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер