images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополяни місяцями чекають на біометричні паспорти

Навколо отримання біометричних паспортів у Тернополі ажіотаж не зменшується. Наразі в області зафіксовано понад п’ятдесят тисяч звернень. Жителі краю обурені довжелезними електронними чергами.

Тернополянка Надія Маньковська два місяці тому здала документи на оформлення біометричного паспорта, проте жінка його не отримала донині.

«Теоретично паспорт мав бути за двадцять днів, але немає до тої пори. Нам пояснюють, що дуже багато замовлень. Підприємство не встигає друкувати ті паспорти».

Біометричні паспорти оформляють у відділенні державної міграційної служби, попередньо записавшись на електронну чергу. Через підвищений попит на ці документи, державні підприємства не встигають видруковувати їх у зазначені терміни.

«Нині дуже багато людей хоче оформити закордонний біометричний паспорт, це пов’язано із сезоном відпочинку, а також із сезонними роботами. Зараз можемо спостерігати підвищений ажіотаж навколо цього питання. Загалом ми видаємо такі паспорти з 2015-го року, але найбільше охочих їх отримати з’явилося саме тепер, коли є можливість подорожувати на безвізових умовах. В самих приміщеннях підрозділів міграційної служби черг немає. В нас зараз працює електронна черга. Люди приходять на той час, який їм призначено, тоді немає необхідності стояти у «живій» черзі», – розповідає прес-секретар управління міграційної служби в області Ірина Бойко.

Відповідно до законодавства України, паспорти виготовляють у звичайному порядку упродовж двадцяти днів, та у прискореному – за сім днів. Але в реальності, термін вироблення закордонного біометричного паспорта набагато довший.

Софія Романська

zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер