images/stories/logosait_new.jpg

 

Консультація від податкової

Підприємець планує вирощувати свиней в одному із сіл району. Чи буде він звільнений від сплати податку на нерухоме майно за свинарник, площею близько 400 квадратних метрів, як сільгоспвиробник?

Податковим Кодексом, а саме статтею 266, визначено, що не є об’єктами оподаткування податком на нерухоме майно будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності.

Однак, стаття 14 Кодексу дає визначення, що сільськогосподарський товаровиробник – це юридична особа незалежно від організаційно-правової форми, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби та її переробкою на власних чи орендованих потужностях.

Таким чином, фізична особа-підприємець, власник об’єкта нежитлової нерухомості, призначеної для використання у сільськогосподарській діяльності, не може належати до сільгоспвиробників у розумінні норм Податкового кодексу і, відповідно, повинен сплачувати податок на нерухоме майно, якщо інше не передбачено рішенням органу місцевого самоврядування при затвердженні ставок даного податку.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер