images/stories/logosait_new.jpg

 

Еліс Купер знайшов у коморі картину Уорхола за $10 млн

Еліс Купер знайшов у коморі картину Уорхола за $10 млн
Еліс Купер

Співак і художник познайомилися в 1970-х роках у Нью-Йорку.

Американський рок-музикант Еліс Купер виявив у коморі в себе вдома забуту картину художника Енді Уорхола, яка понад 40 років пролежала серед гастрольного обладнання.
Купер зізнався, що просто забув про роботу Уорхола під назвою Маленький електричний стілець, подаровану йому ще в 1970-х роках.
"Це був час рок-н-ролу, ніхто з нас не думав ні про що", - сказав колишній агент Купера Шеп Гордон.
Ще одна версія цієї картини Уорхола в 2014 році була продана на аукціоні Christie's у Нью-Йорку за 10,5 млн доларів.
Як пише Guardian, знайдена картина була частиною серії Уорхола Смерть і Відчай, її знайшли згорнуту в трубку разом із реквізитом для виступів 1970-х років.
За словами менеджера, Купер переїхав до Нью-Йорка зі своєю подругою Сінді Ланг і познайомився з Уорхолом у знаменитому нью-йоркському нічному клубі Studio 54.
Пізніше Ланг попросила Гордона купити картину Уорхола від свого імені за 2,5 тисячі доларів і планувала подарувати її Куперу на день народження.
"Еліс каже, що пам'ятає розмову з Уорхолом щодо картини. Він думає, що це було насправді, проте не може заприсягтися на Біблії", - зазначає Гордон у бесіді з Guardian.
Однак місцезнаходження картини врешті розкрив не саме Купер, а його мати.
"Ми поговорили з матір'ю Еліса, яка сказала, що вона (картина) може все ще бути на складі", - розповів Гордон Сі-Ен-Ен, зазначивши, що на пошуки картини пішло майже півроку.
За його словами, в 1970-і роки ця робота не вважалася особливо цінною, оскільки у той час "Енді Уорхол ще не був Енді Уорхолом".
Справжність роботи була підтверджена експертом із творчості Ворхола Річардом Полски.
"Ви б бачили обличчя Еліса, коли прийшла оцінка Річарда Полски. У нього щелепа впала і він запитав мене: "Та ну! І це моє?!", - сказав Гордон.
Як повідомляв Корреспондент.net, раніше у Франції був знайдений малюнок Леонардо да Вінчі вартістю 15 млн євро. Його власник навіть не підозрював, який раритет багато років зберігався у нього вдома.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер