images/stories/logosait_new.jpg

 

Резонансна аварія у центрі Тернополя: водій був під впливом наркотиків

Слідство завершене. Справу передали до суду. Версія, що водія іномарки «підрізав» таксист, не підтвердилась. Водієві загрожує штраф, виправні роботи, або обмеження волі.

Водій BMW, який збив студентку на тротуарі на вул. Руській, в момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп’яніння, повідомляє “20 хвилин“.

Про це повідомили у відділі розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління головного управління нацполіції в області.

Нагадаємо, у Центрі водій на BMW збив студентку на тротуарі. Аварія трапилась у четвер, 25 травня, близько 15.00. – Слідчими тернопільського відділу поліції завершено розслідування обставин аварії, яка трапилась на вул. Руській у Тернополі 25 травня, – повідомили у відділі розслідування злочинів у сфері транспорту. – Матеріали справи скеровано до суду. Водієві інкримінують ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

У цій справі було проведено понад півдесятка різноманітних експертиз. Перевіряли слідчі й версію, що водія іномарки «підрізав» таксист, тому він різко вивернув кермо, аби уникнути з ним зіткнення. В результаті чого «вилетів» на тротуар, збивши огорожу, і наїхав на дівчину.

– Ми встановили таксиста, який, як проглядається на відео, вилучених з камер відеоспостереження, частково виїхав на смугу руху BMW, – повідомили у відділі розслідування злочинів у сфері транспорту. – Було проведено ряд слідчих дій і експертиз. Встановлено, що таксі не було для водія іномарки перешкодою. Натомість дії водія BMW  за кермом пояснюються вживанням перед ДТП наркотичних речовин.

Наркотики знайшли у біологічних взірцях, які відібрали у водія одразу після ДТП в наркодиспансері, пояснили слідчі.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, – карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер