images/stories/logosait_new.jpg

 

ЗМІ: Лондон не хоче жорстких кордонів з Ірландією після Brexit

ЗМІ: Лондон не хоче жорстких кордонів з Ірландією після Brexit
Великобританія хоче "прозорий" кордон з Ірландією

Британія має намір уникнути будь-якої фізичної прикордонної інфраструктури між Ірландією і Північною Ірландією після виходу з ЄС.

Великобританія не планує після Brexit повертатися до жорстких кордонів з Ірландією, пише The Telegraph.

Уряд стверджує, що хоче уникнути "будь-якої фізичної прикордонної інфраструктури" між Ірландією і Північною Ірландією в рамках планів щодо нових митних домовленостей з ЄС.
Чиновники британського уряду заявили газеті, що ЄС нестиме юридичну відповідальність за будь-який жорсткий кордон, введений після Brexit.

За даними видання, міністри хочуть мати "прозорий" кордон між Ірландією і Північною Ірландією зі звільненням від будь-яких перевірок для дрібних торговців, які представляють понад 80% транскордонної торгівлі.
Більші торгові компанії приєднаються до нових домовленостей про "надійні компанії". Це означатиме, що транспортні засоби зареєстрованих компаній зможуть перетинати кордон за допомогою електронних перевірок.
У документ також увійде зобов'язання повністю дотримуватися угоди Страсної п'ятниці.
Белфастська угода (угода Страсної п'ятниці) 1998 року поклала край кривавій боротьбі між націоналістами-католиками, які домагаються об'єднання Ірландії, і юніоністами-протестантами, які виступають за збереження Північної Ірландії у складі Сполученого Королівства. В ході конфлікту, що триває кілька десятиліть, загинуло понад 3,5 тисячі осіб.
Раніше повідомлялося, що Британія має намір запропонувати ЄС "тимчасовий митний союз" на перехідний період після Brexit.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер