images/stories/logosait_new.jpg

 

Левченко: Коли мені у фіналі щось заважало, я згадувала атракціон

Фото: Getty Images
Юлія Левченко

Українська стрибунка у висоту Юлія Левченко прокоментувала свою срібну медаль чемпіонату світу з легкої атлетики.

"Я була налаштована, хотіла стрибати, розуміла, що потрібно викладатися на всі 100%. На помилки не було часу, тому робила все, що могла.

Я боялася в момент, коли стрибала 2.01 м. Розуміла, що можу її взяти, але мені було страшно. У мене попереду ще цілий сезон і я не розуміла, чи зможу я витримати напругу з цим результатом. Але я бачила, що реально можу стати другою, це було реально і мені не хотілося втрачати позицію. Я не скажу, що зробила спробу дуже ідеально, тому, коли я приземлилася, то думала, що 2.01 м такі помилки не прощає, але вийшло.

Перед першою спробою на 2,01 я дивилася на боротьбу, дивилася, як все розвивається в секторі. Я думала зможу чи ні, обмірковувала як ця спроба відіб'ється на моєму здоров'ї, тому що хотілося уникнути якихось травм. Я робила те, на що здатна і що приносить мені задоволення.

Коли ми їхали на стадіон, дорогою я побачила атракціони. Там був один - нереально високий. Я боюся висоти і він не для мене. Проїжджаючи повз я подумала, що добре, що я їду на стадіон і буду займатися улюбленою справою. І ось у фіналі між спробами, коли мені щось заважало зосередитися, я згадувала цей атракціон і раділа, що я тут, а не на ньому.

Так, я отримала задоволення. Дуже боялася допустити якусь помилку, хотіла сконцентруватися, і у мене вийшло. Спочатку було складно, було гірше, ніж в кваліфікації за відчуттями. Я не відчувала ніг, я не розуміла, що відбувається, але потім я зрозуміла, що не хочу стрибати другу-третю спробу, тому брала висоту з першої".

Нагадаємо, Юлія Левченко стала найкращим легкоатлетом України в липні.

За матеріалами: iSport.ua
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер