images/stories/logosait_new.jpg

 

План тривалої зупинки Біг-Бена переглянуть

План тривалої зупинки Біг-Бена переглянуть
Годинник Біг-Бен в Лондоні

Рішення зупинити на чотири роки знаменитий годинник для ремонту викликало критику.

 

 

Члени британського парламенту переглянуть план реконструкції вежі Єлизавети, згідно з яким всесвітньо відомий годинник Біг-Бен замовкне на чотири роки, після того, як оголошення про його зупинення викликало критику.

Зокрема прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що "неправильно змушувати Біг-Бен мовчати чотири роки".

Передбачається, що ремонт вежі триватиме окремо від ремонту всієї будівлі парламенту. Поки влада Великобританії не погодила проект, вартість якого може скласти 5,7 мільярда фунтів. Висока вартість пояснюється необхідністю практично повної заміни всіх інженерних систем, які не оновлювалися з 1950-х років.

Згідно з традицією Біг-Бен дзвонить кожні 15 хвилин протягом останніх 157 років. Востаннє ця традиція порушувалася в 2013 році під час похорону колишнього прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер.


 

Головний вежовий дзвін - Біг-Бен - важить 13,7 тонни, кожну годину по ньому ударяють молотки, додаткові дзвони б'ють з 15-хвилинним інтервалом. Дзвін працював останні 157 років майже без пауз, востаннє на профілактику механізми закривали в 2007 році, серйозний ремонт проводився понад 30 років тому - в середині вісімдесятих.


 

Раніше повідомлялося, що Біг-Бен продзвонить востаннє опівдні 21 серпня, потім вежу закриють на масштабний ремонт. Передбачається, що ремонт триватиме до 2021 року, весь цей час дзвін за рідкісними винятками дзвонити не буде.

Біг Бен офіційно перейменували на честь британської королеви

За матеріалами: Интерфакс,  РИА Новости
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер