images/stories/logosait_new.jpg

 

Обласним адміністраціям доручено контролювати підготовку до нового опалювального періоду

Україна готується до опалювального сезону 2017/2018 року. Результати вже проведених робіт обговорили сьогодні, 17 серпня, під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Участь у ній взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, його заступник Олег Валов, а також керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

У порядку денному стояло кілька питань, скеред яких підготовка до нового опалювального сезону, перерахунок та монетизація субсидій, а також впровадження заходів із енергоефективності. Прем’єр-міністр відзначив, що всі ці питання надзвичайно важливі для країни загалом і для кожного регіону зокрема, і саме тому позитивна динаміка, як і якісні показники залежать від того, наскільки на місцях організовані роботи.

«Важливо підготуватися до нового опалювального сезону вчасно, щоб люди відчували в своїх оселях затишок, тепло і безперебійність постачання всіх послуг. Водночас, ми маємо забезпечити ритмічну роботу всіх видів транспорту, утримання мереж доріг та соціальної сфери. Під час минулої селекторної наради в червні ми затвердили заходи щодо підготовки до зими. Маємо ще кілька місяців, щоб завершити всі роботи. Утім, відповідальність за те, як ці роботи будуть проведені, сьогодні лежить на місцевих керівниках», – підкреслив Володимир Гройсман.

У свою чергу як додав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, технічну підготовку об’єктів соціальної сфери облдержадміністрації мають завершитися до 1 вересня, а житлових будинків (підготовка і здача паспортів) – до 15 вересня. Загалом, за його словами, підготовка до опалювального сезону на контролі Уряду і відбувається  згідно плану-графіку. Створені й працюють регіональні штаби. Що ж стосується об’єктів соціальної сфери, то вже підготовлено 80,3% шкіл, 81% дитсадків та 70,1% лікарень.

Під час наради Глава Уряду також акцентував на продовженні впровадження заходів щодо енергоефективності в регіонах.

«Сьогодні Уряд не підтримує підвищень ціни на газ в країні на новий опалювальний сезон, адже жодних об’єктивних причин для цього немає. Наше завдання – це енергоефективність, яка має забезпечити покращення якості надання послуг та їх здешевлення для бюджетних закладів і для українських громадян, тому модернізація всього теплового господарства, яке є в структурі оплати житлово-комунальних послуг достатньо високої питомої ваги – це теж питання персональної відповідальності, особливо в містах та областях, де йдеться про модернізацію теплокомуненерго», – зауважив Володимир Гройсман.

Як проінформував, за результатами наради, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, станом на сьогоднішній момент в області встановлено 100% теплових лічильників, у місті Тернопіль – лише 3,3%, проте над покращенням цих показників працюють. Що стосується дорожнього господарства, то станом на сьогоднішній момент воно практично на 75% готове до осіньо-зимового періоду.

«Ми також активно працюємо в напрямку переоформлення субсидій. На даний момент уже перепризначено субсидії 97% домогосподарств. В області також активно впроваджуються заходи з енергоефективності. Так, минулого року 50% коштів, які були спрямовані на область по державних субвенціях, а також з Фонду регіонального розвитку, ми спрямували на енергоефективні заходи і це дало можливість лише в сфері освіти зекономити щонайменше 20% оплати за енергоносії. Область активно користується програмою теплі кредити і займає в цьому напрямі одну з лідируючих позицій. Зокрема, у 2016 році цією програмою скористалися понад 4,5 тисяч родин. Тому ми не зупиняємося на досягнутому і продовжуємо працювати й надалі», – відзначив Степан Барна.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер