images/stories/logosait_new.jpg

 

Канада відкликає військових з Польщі

Канада відкликає військових з Польщі
Фото: УНН

Частина військової техніки і спорядження з Польщі буде переправлена в Латвію.

Канада згортає свою військову присутність в Польщі, яка тривала з часу анексії Росією Криму. Як повідомляє Укрінформ, йдеться про 200 військовослужбовців, які з травня 2014 року перебували в Польщі і регулярно брали участь в різних навчаннях у всій Європі.

Частину військової техніки і спорядження з Польщі буде переправлено в Латвію, де дислокується очолюваний Канадою багатонаціональний батальйон.

"Канада є надійним прихильником НАТО і рішуче налаштована зробити свій внесок як член Альянсу. Протягом останніх трьох років Сухопутна тактична група в Польщі демонструвала прихильність Канади безпеці і стабільності в Центральній і Східній Європі, і ця відданість триває в інших операціях", - сказав генерал лейтенант, керівник Об'єднаного оперативного центру ЗС Канади Стівен Боус.

Зазначимо, під час саміту НАТО в 2016 році Канада погодилася скерувати свої війська разом з технікою в Латвію і очолити багатонаціональний батальйон, який буде перебувати в Прибалтиці з метою стримування можливої ​​російської агресії.

Раніше посол України в Канаді Андрій Шевченко розповів, що Київ сподівається зрушити з мертвої точки переговори з Канадою щодо надання летальної оборонної зброї і посилення санкцій проти РФ.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер