images/stories/logosait_new.jpg

 

У Сіетлі мер закликав прибрати пам'ятник Леніну

У Сіетлі мер закликав прибрати пам ятник Леніну
Фото: Danita Delimont

Прагнення частини американської громадськості знести пам'ятники Конфедерації спровокували протистояння.

Мер американського міста Сіетл Ед Мюррей закликав демонтувати пам'ятник солдатам, які воювали в Громадянську війну на боці Конфедерації, а також статую засновника Радянської держави Володимира Леніна у Фремонті. Як пише газета The Seattle Times, Мюррей вважає, що пам'ятники уособлюють собою "історичну несправедливість" і є символами ненависті, расизму і насильства.

Пам'ятник, встановлений в 1926 році організацією "Об'єднані дочки Конфедерації", і статуя Леніна розташовані в приватній власності. Проте, як зазначив Мюррей, їх необхідно прибрати.

"Їхнє існування викликає біль у тих, хто сам або чиї члени сім'ї були зачеплені цими звірствами. Це стосується як меморіалів Конфедерації, так і статуй, які шанують засновника авторитарного радянського режиму", - зазначив Мюррей.

Статуя Леніна, виставлена ​​на продаж, часто зазнає осквернення червоною фарбою, що символізує кров.

Нагадаємо, прагнення частини американської громадськості знести пам'ятники Конфедерації спровокували протистояння. Особливої ​​гостроти вона набула в Шарлотсвіллі, штат Вірджинія, де 12 серпня неонацисти провели стихійну смолоскипну ходу.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер