images/stories/logosait_new.jpg

 

Харлан: Не уявляю своє життя без фехтування

Фото: НОК Украины
Ольга Харлан

Ольга Харлан зізналася, що не збирається зупинятися на досягнутому.

Лідер збірної України з фехтування на шаблі Ольга Харлан після отримання ювілейної, десятої нагороди НОК, як кращий спортсмен місяця розповіла про те, завдяки кому вдалося виграти чемпіонат світу, як вона знаходить мотивацію для перемог і побажала Олегу Верняєву незабаром отримати таку ж ексклюзивну нагороду.
"Мені дуже приємно отримати цю нагороду, бо вона особлива, ювілейна для мене. Мені дуже приємно, що саме для мене зробили ексклюзивний варіант нагороди. Сподіваюся, буде ще 20-та, ну хоча б 15-та.
Всі говорять, що у нас з Олегом Верняєвим конкуренція, але я щиро бажаю, щоб він отримав таку ж. І я бажаю, щоб він мене перегнав, тому що ми один одного підтримуємо, часто вітаємо один одного, якщо є привід.
Я вдячна багатьом, але особливо хочу виділити Вадима Гутцайта. Якби не він, то не було б зараз цих успіхів. Вся моральна підтримка була від нього. Ми з березня щільно працюємо разом і попереду у нас ще багато роботи до наступних Олімпійських ігор.
Я сильно мотивована. Знаєте, після Олімпіади в Ріо я думала, що півроку не братиму шаблю в руки. Дуже хотілося відпочити, але сама від себе того не очікуючи, через 1,5 місяці мені знову хотілося фехтувати. А в цей час у мене була операція, після якої я полетіла у США до чоловіка для відновлення. Там я постійно тренувалася, я фехтувала лівою рукою, з малюками і програвала їм, але мені дуже хотілося бачити фехтування. Це моя пристрасть. І я просто не уявляю своє життя без фехтування.
Приїхавши на перші змагання після травми, я не очікувала, що виграю. Я була не готова фізично, тільки морально. Але я не боялася помилитися і фехтували легко, без тиску. Я дуже хотіла б запам'ятати ці почуття і застосувати їх на Олімпійських іграх.
Цей сезон через травму виявився незвично коротким для мене. Після операції я рвалася повернутися, але були люди, які зупиняли мене, і Вадим Маркович був один із них. Як показав час, це було правильно.
У той день, коли я виграла чемпіонат світу, я показала те фехтування, яке хотіла і, сподіваюся, хотів бачити Вадим Маркович.
Приїхавши на чемпіонат світу, я була дуже зосереджена, дуже хотіла показати хороше фехтування. У мене це вийшло. Після останнього уколу в фіналі я просто не могла повірити, що це зробила, що у мене вийшло. Я не вірила, що я зможу. Я дуже плакала. Після першої перемоги на ЧС у Будапешті я не плакала, після другої в Казані трохи поплакала, а тут плакала. Але я розуміла, що не хочу на цьому зупинятися", - розповіла Ольга Харлан.
Віталій Володько, iSport.ua
За матеріалами: iSport.ua
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер