images/stories/logosait_new.jpg

 

США розширять повноваження військових в Афганістані

США розширять повноваження військових в Афганістані
Трамп повідомив, що американські війська в Афганістані боротимуться проти терористів

Дональд Трамп виступив проти швидкого виведення американських військ з країни.

Президент США Дональд Трамп заявив, виступаючи зі спеціальним зверненням, що повноваження американських військових в Афганістані будуть розширені для боротьби з терористами у цій країні.

"Ми розширимо повноваження американських Збройних сил, щоб завдавати ударів по терористах і кримінальних мережах, які сіють насильство і хаос по всьому Афганістану", - заявив американський лідер.
Також він назвав неприйнятним швидке виведення військ США з Афганістану, оскільки цим скористаються терористи.
"Наслідки швидкого виведення (військ) передбачувані і неприйнятні. Найжахливіша терористична атака в нашій історії 11 вересня була спланована й управлялася з Афганістану, оскільки ця країна керувалася урядом, який надавав притулок терористам. Виведення (військ) створить вакуум, який заповнять терористи, включаючи ІД і "Аль-Каїду", як це сталося до 11 вересня ", - зазначив Трамп на військовій базі Форт-Майер у Вірджинії.
При цьому він наголосив, що США не допустять, щоб Афганістан перетворився на "рай для терористів" і запевнив, що "перемога буде здобута".
Трамп зауважив, що у своїй стратегії в Афганістані Вашингтон не встановлюватиме ліміти за часом і не оголошуватиме про чисельність військ, зайнятих у боротьбі з тероризмом.
Також він уточнив, що Штати продовжать надавати допомогу афганській владі у справі боротьби проти тероризму, але ця допомога не буде тривати нескінченно.
Нагадаємо, зараз в Афганістані перебуває близько 8,4 тисячі військовослужбовців США. Вони проводять спецоперації проти талібів й угруповання "Ісламська держава", навчають і консультують місцеві сили безпеки.
Раніше радикальний рух "Талібан" направив Трампу відкритого листа із закликом повністю вивести війська з Афганістану.

 

За матеріалами: Интерфакс,  РИА Новости
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер