images/stories/logosait_new.jpg

 

Уряд збільшив розмір окладів та змінив порядок нарахування грошового забезпечення військових

Кабінет Міністрів України за пропозицією Міністерства оборони України змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців. Відповідне рішення ухвалене під час засідання Уряду 30 серпня.
Представляючи проект рішення, Міністр оборони України Степан Полторак відзначив, що йдеться про нову філософію забезпечення військовослужбовця та відновлення соціального захисту й справедливості.

"Це революційне рішення, і хотів би подякувати всім, хто працював над ним, - сказав Степан Полторак. – Порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців не змінювався за часів Радянського союзу. В основу грошового утримання входили оклади за військовим званням та посадою. Те, що пропонується сьогодні – значно підвищить захист та соціальну справедливість. Ми відходимо від того, як було, коли 10-15% забезпечення – це те, що йде на пенсію, а далі – 17 надбавок, які є непрозорими та неефективними», - сказав Міністр.

Документ передбачає запровадження нового принципу нарахування грошового забезпечення військовослужбовців з 1 січня 2018 року, згідно з яким розміри посадового окладу та окладу за військовим званням залежатимуть від прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Це забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення військовослужбовців залежно від підвищення соціальних стандартів у державі.

Конкретний розмір посадових окладів визначатиметься шляхом множення на відповідні тарифні коефіцієнти та у порівнянні з існуючими окладами збільшиться приблизно у п'ять разів.

Основні види грошового забезпечення військовослужбовців, такі як посадовий оклад, оклад за військовим або спеціальним званням та надбавка за вислугу років складатимуть 60% грошового забезпечення.

Постанова також передбачає виплату грошової допомоги при підписанні першого контракту у розмірі 8-10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року.

Після набуття чинності постанови, буде скасована щомісячна додаткова грошова винагорода, що встановлюється у розмірах 60-100% від місячного грошового забезпечення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2010 р. № 889.

Коментуючи ухвалення рішення, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що військовослужбовці заслуговують на повагу та зростаюче фінансове забезпечення.

«Зараз відбувається формування проекту бюджету на 2018 рік. Ми працюємо з Президентом, РНБО, з точки зору формування необхідних ресурсів для підтримки обороноздатності», - сказав Володимир Гройсман.

Він також торкнувся ще одного питання – пенсій військовослужбовців, які є несправедливими. «Одразу після ухвалення загальної пенсійної реформи, наступний крок – нове законодавство по забезпеченню пенсій військовослужбовцям. Це також наш пріоритет. Нам потрібно рухатися від рішення до рішення. Немає жодних підстав думати, що проблеми, які накопичилися десятиріччями, ми не вирішимо. Впевнений, ми все вирішимо. Ситуація зміниться, і люди це відчують», - підкреслив Володимир Гройсман.

http://www.ukrmilitary.com/2017/08/nove-groshove.html

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер