images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополяни вже можуть отримати водійські посвідчення нового зразка

1485437757_13_main_ukr59b520cc71a4fНаразі кардинальних змін в отриманні водійських посвідчень не очікують. Поки що і в країни ЄС українці продовжують їздити із нинішніми документами, які не мають терміну дії. Однак у 2018 році можуть почати видавати посвідчення європейського зразка.

Із кожним роком у Тернополі стає все більше водіїв. Відповідно, зростає і кількість отримати водійські посвідчення. Як їх отримати? Які зміни чекають на тернопільських водіїв цього року? Які автошколи в Тернополі мають гарну репутацію та які краще уникати? Чому в тернополян виникають труднощі при здачі нових тестів ПДР? Відповіді на ці та інші питання прозвучали під час прямого ефіру в понеділок, 4 вересня. Корисне посилання Найбільша база пропозицій продати чи купити Howo в Україні. Аutomoto.ua – пошуковик на 100 автосайтах. Як розповів провідний спеціаліст сектору персоналу та зв’язків із громадськістю Регіонального сервісного центру Василь Барановський, із початку 2017 року територіальні центри Сервісного центру провели 14694 іспити. Також 14995 громадян мали право отримати посвідчення водія. Нерідко водії хочуть змінити категорію. Так, цьогоріч із такими заявами звернулися 14175 осіб та 6735 чоловік отримали посвідчення водія вперше. – Судячи з досвіду роботи, в останні роки стає більше охочих мати водійське посвідчення, – наголошує пан Василь. – Особливо активна в цьому плані молодь, пише “20 хвилин”.

Окрім популярної категорії В, останнім часом зростає попит і на категорію С. Дуже багато людей, які бажають навчитися керувати вантажним транспортом. І це пов’язано із перспективою успішного працевлаштування чи в Україні, чи за кордоном. Під час онлайн-чату ми ретельно розглянули всі нюанси, пов’язані з видачею водійських посвідчень: куди звертатися, скільки триває навчання, як проходить екзаменування та в чому полягає практична частина автомобільних курсів. – Щоб записатися на навчання, людина має звернутися в автошколу із пакетом документів: копія паспорта, копія ідентифікаційного коду, дві фотографії (як на паспорт) і медична довідка водія, – пояснює методист автошколи «Мегадрайв Олена Бучинська. Цікавий факт – серед охочих отримати посвідчення водія, за словами співрозмовниці, – у більшості випадків – жінки. Вікова категорія учнів – необмежена. За посвідченнями приходять як молоді люди, яким тільки-но виповнилось 18, так і ті, кому вже виповнилось 60. Загалом навчання триває 2,5 місяці. Середня ціна курсів в автошколах у Тернополі: теоретична частина (базовий курс) – 3000 грн, а практична – 2400 грн. Для студентів та учасників АТО у школі «Мегадрайв» працює 50%-ва знижка на вивчення основ теорії.
Джерело: 20 хвилин

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер