images/stories/logosait_new.jpg

 

До 30 вересня тернополяни зможуть подавати проекти на «Громадський бюджет 2018»

У Тернополі другий рік поспіль реалізовується проект «Громадський бюджет» – це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. У 2018 році на реалізацію проектів «Громадського бюджету» передбачено 9 млн. 400 тис. грн.

До участі у «Громадському бюджеті» подаються проекти, які пов’язані з покращенням життя в місті та мають загальноміський характер.

Хто може подати проект? Подати проект може громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка має дозвіл на постійне проживання на території України, і яка на момент подання проекту досягла 16-річного віку.

Проекти з яким бюджетом можуть бути подані? Можна подавати проекти «великі» (від 300 001 до 1 000 000 грн.) або «малі» (1 000 до 300 000 грн.) у сферах безпеки та громадського порядку, велоінфраструктури, дорожнього господарства, енергозбереження, засобів масової інформації, комунального господарства, культури, навколишнього середовища, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, спорту, тощо. Проект повинен бути реалізований в межах одного року.

З яких етапів складається процес:

Подання проекту. Потрібно сформулювати ідею, розрахувати орієнтовний бюджет, зібрати 25 підписів осіб, які підтримують ідею, та заповнити заявку на сайті https://pb.rada.te.ua або занести роздрукований проект у ЦНАП (вул. Острозького,6). Прийом проектів триває до 30 вересня.

Розгляд проекту. До 23 жовтня цього відповідальні структурні підрозділи міської ради розглядають проект на відповідність вимогам Положення та українського законодавства.

Голосування за проект. З 24 жовтня по 7 листопада 2017 року відбудеться голосування за проекти через сайт https://pb.rada.te.ua або проголосувати можна буде у ЦНАПі. Голосувати зможуть особи, віком від 16 років, які зареєстровані на території Тернополя. Тернополяни зможуть проголосувати лише за один великий та один малий проект.

Встановлення результатів. Результати голосування будуть встановлені до 11 листопада 2017 року.

Реалізація. Проекти-переможці будуть реалізовані у 2018 році.

Запрошуємо подавати свої проекти. Детальна інформація на сайті https://pb.rada.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер