images/stories/logosait_new.jpg

 

Повідомлення про надходження коштів на рахунок легко підробляють аферисти

telefonni_sahahrajiФальшиві смс-повідомлення про оплату послуг чи зарахування грошей на рахунок продовжують надходити мешканцям краю. Спритним шахраям таки вдається знаходити довірливих жертв.

На гачок афериста потрапили працівники одного з закладів громадського харчування. Невідомий подзвонив до ресторації та замовивши добряче меню, попросив розрахуватися наперед карткою. Смс про зарахування коштів прийшло, однак сума була значно більшою, аніж оплата за їжу. Тож клієнт попрохав віддати решту чоловіку, який приїде за замовленням.

1300 гривень поїхали у невідомому напрямку, а працівники закладу  лише згодом перевірили рахунок та зрозуміли, що не отримали ані гривні. Власник закладу звернулася з заявою до поліції.

Поліцейські вкотре застерігають: якщо номер мобільного підв’язаний до картки, на яку зараховують кошти, аферистам легко підробити фальшиве смс про зарахування готівки на картку. Тому навіть якщо отримали підтвердження про оплату, перевірте рахунок.  Будьте обачними, не довіряйте своє майно та гроші невідомим!

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер