images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополян просять не спішити із подачею документів на виготовлення біометричного паспорта

В Управлінні Державної міграційної служби в Тернопільській області просять жителів краю не спішити із подачею документів на виготовлення біометричного паспорта. Мовляв, й так черги надто великі.

Відповідне повідомлення з’явилося на сторінці УДМС в мережі «Фейсбук».

«Мільйон поданих заяв на біометричний закордонний паспорт і лише двісті тисяч громадян, які скористалися безвізом. Просимо громадян, які не планують найближчим часом їхати за кордон зачекати із виготовленням закордонного паспорта. Це зекономить ваш час!», – йдеться в повідомленні.

До речі, у Фейсбуці створили кілька груп-порадників для тих, хто виготовляє біометричні паспорти: «СТОП свавіллю в паспортних столах», «Паспорт-2017» тощо. Тут обговорюють затримки видачі закордонних паспортів у різних містах України, радять, куди звертатися, якщо “горить” поїздка, діляться інформацією про черги в різних установах тощо. Після того як ви подали документи на виготовлення паспорта, його статус можете дізнатися на сайті ДМСУ.  Сайт оновлюється раз на добу (о 20-21 годині).

Якщо “горить” поїздка, варто звертатися в Державну міграційну службу  (ДМСУ) будь-яким прийнятним для вас способом. Можна написати письмову заяву, додавши копії квитків, путівок, де було б видно дату від’їзду та імена тих, хто їде за кордон. Люди пишуть на гарячу лінію ДМСУ ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ), телефонують (тел: +38 (044) 278-50-30, Skype dms-ua) і навіть звертаються через сторінку ДМСУ в Facebook. І на звернення реагують.
Джерело: Тернополяни

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер