images/stories/logosait_new.jpg

 

Спостерігачі: Від авіаударів у провінції Дейр-ез-Зор загинули 35 цивільних

Спостерігачі: Від авіаударів у провінції Дейр-ез-Зор загинули 35 цивільних
Фото: Reuters
Російський Су-34 бомбардує територію Сирії

Бомбардування 12 вересня здійснювали як російська авіація, так і літаки міжнародної коаліції.

Внаслідок авіаударів у провінції Дейр-ез-Зор на сході Сирії у вівторок, 12 вересня, загинули 35 цивільних осіб. Про це повідомили у Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Лондоні.

За даними спостерігачів, бомбардування здійснювали як російська авіація, так і літаки міжнародної коаліції, яка бере участь в операції проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). На ІД у провінції Дейр-ез-Зор, яка межує з Іраком, одночасно ведуть наступ з двох боків - операції проти ісламістів тут проводять сирійські війська за підтримки Росії, а також альянс курдських та арабських сил за підтримки міжнародної коаліції на чолі зі Сполученими Штатами Америки.

У центрі моніторингу також повідомили, що починаючи з неділі, 10 вересня, внаслідок авіаударів російської авіації в провінції Дейр-ез-Зор загинули 69 осіб, інформує агентство Reuters. Спостерігачі кажуть про загиблих цивільних, які, зокрема, перетинали річку Євфрат на човнах. Тим часом сирійське державне телебачення повідомляє, що бойовики ІД намагаються втекти з міста Дейр-ез-Зор, переправляючись через Євфрат.

Раніше у вівторок начальник штабу угруповання російських військ в Сирії Олександр Лапін заявив, що для урядовим силам залишилося звільнити близько 15 відсотків території країни. За його словами, на даний момент триває операція зі звільнення міста Дейр-ез-Зор. "Сирійські війська завершують розгром угруповання ІД, яке блокувало північні і південні квартали Дейр-ез-Зора", - повідомив Лапін, якого цитує агентство "Інтерфакс".

Нагадаємо, 5 вересня сирійська армія та її союзники прорвалися до урядових підрозділів у місті Дейр-ез-Зорі, які перебували в оточенні бойовиків ІД з 2014 року.

Джерело: Українська служба DW

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер