images/stories/logosait_new.jpg

 

За скільки можна орендувати квартиру у Тернополі?

На сьогодні ринок нерухомості Тернополя представлений великою кількістю варіантів. Кімнати, квартири, котеджі, приватні будинки тощо.

Для аналізу цього спектру я провела огляд двох найпопулярніших порталів, на яких тернополяни можуть шукати житло – “Дом.Риа” та “ОЛХ”.

Якщо “Дом.Риа” у Тернополі пропонує 2456 оголошень (станом на момент написання публікації), то на “ОЛХ” їх лише 91. Що стосується цінової політики – на сайтах вона представлена однаково.

Станом на 13 вересня найдешевше в Тернополі можна орендувати кімнату або ліжко-місце (на підселення до кімнати). Залежно від району, стану квартирі, кількості жильців, наявності індивідуального опалення та техніки вартість коливатиметься в межах 500-1500 гривень.

Наступними у рейтингу йдуть окремо орендовані квартири. При тому варто зазначити, що ціни на одно- та двокімнатні (залежно вже від вище перерахованих умов) можуть й не сильно відрізнятися. Так, найдешевше однокімнатну квартиру можна винайняти за 1300-1400 гривень без комунальних послуг. А от вже за 1600-1700 пропонують і двокімнатне житло (теж без комунальних), проте зі значно гіршими умовами. Тому тут варто обирати – площа, або якість та умови проживання.

“Стандартна” вартість оренди двокімнатної квартири коливається в межах 2200-2800 гривень, проте можна знайти як дорожче, так і дешевше.

За трикімнатну оселю доведеться викласти від 2000 гривень на місяць. Низькі ціни зумовлені відсутністю ремонту, меблів (всіх або частково) тощо. Квартира з гарним ремонтом, технікою, меблями та індивідуальним опаленням обійдеться не менш ніж у 3500 гривень.

Все що більше – дорожче.

Оглянувши ринок нерухомості та специфіку подачі оголошення можу виділити декілька нюансів, на які слід звертати увагу:

кількість загальних кімнат та орендованих;
умови винаймання;
хто розміщує оголошення – власник чи представник агентства (якщо останній, то йому за послуги доведеться заплатити місячну суму оренди).

Проте з власного досвіду можу сказати, що більшість оголошень не відповідає дійсності. Клієнтів заманюють гарними фотографіями, які рідко коли відповідають дійсності. Тому всі апартаменти варто дивитися безпосередньо.

Джерело: Галас

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер