images/stories/logosait_new.jpg

 

Німеччина знизила кількість військових в маневрах НАТО у Східній Європі

Маневри НАТО в Латвії

Скорочення кількості солдатів викликане постійним розміщенням в країнах Балтії і Польщі військового контингенту НАТО.

Німеччина в 2017 році істотно зменшила кількість своїх військовослужбовців, які залучаються до навчань на території Східної Європи. До листопада поточного року в 15 маневрах країн НАТО і союзників з альянсу, що проводяться з метою стримування Росії, будуть брати участь 4260 солдатів і офіцерів бундесверу. Про це повідомило в четвер, 14 вересня, агентство dpa з посиланням на наявний в його розпорядженні документ міністерства оборони ФРН.

Торік в 24 маневрах брали участь 5500 німецьких військовослужбовців.

Проведенням військових навчань в Східній Європі НАТО відреагувала на анексію Росією українського півострова Крим в 2014 році. Основне завдання цих маневрів - зміцнити безпеку Польщі та країн Балтії в умовах складних відносин з Москвою.

Скорочення в 2017 році кількості маневрів і їхніх учасників викликано постійним розміщенням в чотирьох країнах, що межують з Росією, близько 1000 військовослужбовців НАТО.

Німеччина командує міжнародними батальйоном НАТО в Литві. Незважаючи на зменшення кількості німецьких військових, які беруть участь в маневрах, витрати Берліна на військові навчання в поточному році не змінилися - як і в 2016 році, вони становлять 95 млн євро.

Нещодавно в польський порт Гданськ прибула тисяча одиниць американської військової техніки Другої протитанкової бригадної бойової групи.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер