images/stories/logosait_new.jpg

 

Вчені назвали граничну небезпеку пізнього батьківства

Фото: Социальные сети
Пізнє батьківство негативно позначається на дітях

На думку фахівців, пізнє батьківство негативно позначається на фертильності дітей.

Група вчених встановила, що пізнє батьківство у віці від 35 років негативно позначається на потомстві і, зокрема, на плідності дітей, передає Phys.org. Повний текст дослідження було оприлюднено у виданні The Proceedings of the Royal Society B.

Повідомляється, що висновки вчених засновані на аналізі даних про стан здоров'я людей, кількість народжених у них дітей і вік смерті. Загалом були вивчені дані про більш ніж 1,4 млн осіб, які проживали в Німеччині, Швеції та Канаді з 1670-го до 1850 року, а також після 1932 року.
У підсумку вчені прийшли до висновку, що з віком у чоловіків у спермі накопичуються мутагени, що негативно впливають на здатність наступного покоління мати дітей. Окрім того, віковий батько менше прив'язаний до свого потомства, що також негативно позначається на бажанні його дітей мати потомство.
Також вчені встановили, що пізнє батьківство збільшує ризики народження дітей з фізичними чи психічними вадами. Деякі дослідження показали, що в дітей вікових батьків більше схильності до розвитку в них шизофренії.
Раніше Корреспондент.net повідомляв, що вчені прийшли до висновку, що народження первістка після 30 років продовжує жінці життя.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер